600 mg
- geacetyleerde vorm van L-cysteïne
- semi-essentieel aminozuur
- in een plantaardige capsule aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron
Meer informatie over N-acetyl-L-cysteïne
In de natuur komen ongeveer vijfhonderd aminozuren voor. Twintig hiervan zijn aminozuren die als bouwstenen dienen voor eiwitten in het menselijk lichaam, deze worden aangeduid met de term ‘fundamentele aminozuren’. Deze fundamentele aminozuren kunnen weer onderverdeeld worden in de categorieën ‘essentieel’, ‘semi-essentieel’ en ‘niet-essentieel’. Cysteïne is een semi-essentieel aminozuur dat het lichaam zelf kan maken uit het aminozuur L-methionine, maar waarvan de synthese onder bepaalde omstandigheden onvoldoende is om in de behoefte te voorzien. Cysteïne is, net als methionine, een van de twee fundamentele aminozuren die zwavel bevatten. N-acetyl-L-cysteïne (ook wel NAC) is de geacetyleerde vorm van cysteïne.
Suppletie met N-acetyl-L-cysteïne (NAC) heeft als voordeel boven L-cysteïne dat het beter wordt verdragen, een hogere biologische beschikbaarheid heeft en minder gevoelig is voor oxidatie. NAC kan na inname worden omgezet in cysteïne, dat deel uitmaakt van bepaalde lichaamseiwitten. Cysteïne is daarnaast een van de voorloperstoffen van glutathion, dat via biosynthese gevormd wordt uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutaminezuur.
Toegestane gezondheidsclaims:
Geen.
Samenstelling per capsule: | |
N-acetyl-L-cysteïne | 600 mg |
Samenstelling per 2 capsules: | |
N-acetyl-L-cysteïne | 1200 mg |
Ingrediënten:
N-acetyl-L-cysteïne, antiklontermiddel (rijstvezels), plantaardige capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave-zetmeel).
Gebruik:
Als voedingssupplement voor volwassenen, 1-2 capsules per dag tussen de maaltijden door (minimaal een half uur voor, of twee uur na een maaltijd) met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.