Met verbeterde biologische beschikbaarheid door Phytosome®-technologie
op basis van biologisch geteelde rijst
Meer informatie over Groene Thee-PS
Groene thee is een van de oudste dranken ter wereld, met een geschiedenis die al meer dan 5000 jaar teruggaat. Met name in China en Japan wordt er veel groene thee gedronken, en tegenwoordig ook steeds meer in het Westen. Dit heeft van oudsher veel te maken met de gezondheidsvoordelen ervan. Groene thee wordt bereid uit de bladeren van de theeplant Camellia sinensis, die met name groeit in Zuidoost-Azië. Het is een ongefermenteerde soort thee waarbij de theeblaadjes met stoom worden behandeld, waardoor de belangrijke inhoudsstoffen (polyfenolen zoals catechinen) beschermd worden tegen oxidatie. Bij zwarte thee worden de theeblaadjes aan fermentatie blootgesteld, waardoor het gehalte aan catechinen sterk daalt. Uit onderzoek is gebleken dat juist de catechinen verantwoordelijk zijn voor de gunstige invloed van thee op de gezondheid. De meest belangrijke catechine in groene thee is epigallocatechinegallaat (EGCG). Dit product is gestandaardiseerd op 120 mg catechinen en 75 mg EGCG per capsule. Daarnaast worden deze catechinen door het unieke productieproces ook nog eens twee keer zo goed opgenomen als uit standaard groene thee.
Gezondheidseffecten*
De catechinen (met name EGCG) uit groene thee zijn krachtige antioxidanten en helpen zo de cellen en weefsels te beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve schade en algemene ouderdomsverschijnselen. Ze ondersteunen de conditie van de bloedvaten en het hart in het bijzonder, door de bloedlipiden te helpen beschermen tegen oxidatie. Groene thee staat er eveneens om bekend dat het bijdraagt aan gewichtsbeheersing. Uit onderzoek blijkt dat catechinen de vetstofwisseling ondersteunen. Gebruik van een extract uit groene thee kan daarom zinvol zijn bij het afslanken, als aanvulling op aanpassingen in leefstijl en voeding. Het ondersteunt ook het behoud van een normale cholesterolspiegel.
Verbeterde opname door Phytosome®-technologie
Groene Thee-PS van Vitals is beter opneembaar door toepassing van de gepatenteerde Phytosome®-technologie van de Italiaanse producent Indena. De term Phytosome (of fytosoom) komt van het Griekse woord phuton (plant) en soma (lichaam). Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt het natuurlijke samenklonteren van specifieke, slecht opneembare fytonutriënten (zoals polyfenolen uit groene thee) beperkt, en worden deze gemengd met fosfolipiden (fosfatidylcholine) uit zonnebloemlecithine. De werkzame stoffen worden niet ingekapseld (zoals in liposomen), maar er ontstaat een homogeen mengsel van kleine, goed opneembare deeltjes. Polyfenolen (zoals de catechinen in groene thee) hebben namelijk een natuurlijke affiniteit voor fosfolipiden. Het resultaat is de vorming van fytosomen, waarbij de polyfenolen hechten aan de fosfolipiden. Op deze manier worden ze extra goed opgenomen. Celmembranen (zoals van cellen in de dunne darm) bestaan immers zelf ook uit een fosfolipidendubbellaag, waardoor deze fytosomen de darmwand uitstekend kunnen passeren en de actieve bestanddelen goed opgenomen kunnen worden in de circulatie (zie figuur 1). Uit studies is gebleken dat de opname van catechinen uit groene thee meer dan verdubbeld wordt door deze Phytosome-technologie.
Figuur 1: De vorming en opname van fytosomen.
Anders dan liposoom-technologie
Bij een liposoom bevindt de werkzame stof zich in het midden van een bolletje met een dubbele laag fosfolipiden. Bij de Phytosome-technologie gaat het echt om een homogeen mengsel en wordt de werkzame stof niet ingekapseld. Hierdoor heb je veel minder fosfolipiden nodig dan bij liposomen.
Over Indena
Indena is een Italiaanse producent, met vestigingen over de hele wereld, en expert op het gebied van fytonutriënten. Door veel onderzoek en technologische ontwikkelingen leveren ze producten van hoge kwaliteit, met goede onderbouwing en uitstekende opneembaarheid.
(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*
- helpt als antioxidant beschermen tegen oxidatieve schade
- ondersteunt het behoud van gezonde cellen en weefsels
- helpt beschermen tegen ouderdomsverschijnselen
- draagt bij aan de conditie van de bloedvaten
- ondersteunt het hart
- ondersteunt het behoud van een normale cholesterolspiegel
- ondersteunt de vetstofwisseling
- helpt om op gewicht te blijven
* = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.
Samenstelling per capsule: | |
Groene thee-extract en lecithine (GreenSelect® Phytosome®) | 600 mg |
Waarvan catechinen | 120 mg |
Waarvan epigallocatechinegallaat (EGCG) | 75 mg |
Samenstelling per 2 capsules: | |
Groene thee-extract en lecithine (GreenSelect® Phytosome®) | 1200 mg |
Waarvan catechinen | 240 mg |
Waarvan epigallocatechinegallaat (EGCG) | 150 mg |
GreenSelect® Phytosome® is een combinatie van groene thee-extract met fosfolipiden uit lecithine geproduceerd met Phytosome®- technologie. GreenSelect® en Phytosome® zijn geregistreerde handelsmerken van Indena S.p.A., Italië.
Ingrediënten:
Emulgator (zonnebloemlecithine), groene thee-extract (Camellia sinensis), vegetarische capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave-zetmeel), antiklontermiddel (rijstvezels).
Gebruik:
1-2 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Let op:
De maximale dosis EGCG is 800 mg per dag. Niet geschikt om te consumeren in combinatie met andere groene thee producten of tijdens het vasten. Niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar, tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Vraag advies van een arts over het gebruik wanneer gezondheidsklachten optreden.